HTML

Szezonrajt előtt: Genoa

2009.07.31. 20:48 :: Miso

A Genoa a mögöttünk hagyott 2008/2009-es szezon egyik kellemes meglepetését szolgáltatta remek szereplésével, melynek köszönhetően az utolsó pillanatig harcban volt a BL-indulást jelentő negyedik helyért. Végül csak rosszabb egymás elleni eredménnyel (0-1[i], 3-3[o]) maradt alul a papíron erősebb Fiorentinával szemben, azonban így is emelt fővel járhatnak az utcán Gasperini mester legényei. Ezek mellett a klub mindkét városi derbin megverte a nagy rivális Sampdoriát, argentin sztárja, Diego Milito pedig második lett a góllövő listán, csupán egyetlen találattal lemaradva Zlatan Ibrahimović mögött.

 

A remek szereplésben oroszlánrészt vállalt a már említett Milito mellett az ex-Barcás Thiago Motta is, aki sok szerencsétlen sérülés után új erőre kapott a piros-kékeknél. A szurkolók számára félő volt, hogy ez a teljesítmény nem kerüli el a nagyobb klubok figyelmét sem, és a csapat elveszítheti két legértékesebb játékosát. Mindez be is következett, hiszen nem sokkal a szezon vége után a Genoa hivatalos közleményben tudatta, hogy eladta a duót a bajnok Internek.

 

A gárda vezetése azonban nem adta fel nagyra törő terveit, és ertősítési lehetőségek után nézett. A védelembe érkezett három fiatal tehetség: a Parma dán középhátvédje, Magnus Troest, az Intertől a montenegrói Ivan Fatics - a Motta-Milito transzfer részeként-, valamint a Crvena Zvezdától Nenad Tomovics, aki már a szerb nagyválogatottban is bemutatkozott. A védelem bal oldalára sikerült végleg megszerezni Domenico Criscitót a Juventus-tól, aki szintén a csapat egyik erőssége volt az előző szezonban, valamint a Emiliano Morettit a Valenciától.

 

A középpályára érkezett Houssine Kharja a Sienától, valamint a kőkemény spanyol védekező középpályás, Alberto Zapater a Zaragoza gárdájától.

 

Csatárposzton tűnt legnehezebb feladatnak az erősítés, hiszen finoman szólva is nehéz Milito-kaliberű csatárt szerződtetnie egy olasz középcsapatnak. Kapóra jött az Internél léátszámfelettivé vált Hernan Crespo, aki ingyen érkezett. A veterán támadó mellé sikerült megszerezni a remek képességekkel rendelkező Segio Floccarit az Atalantától. A habot a tortán Rodrigo Palacio, a Boca Juniors argentin válogatott csatára jelentette, aki potom 3 millió fontért érkezett. Ez az összeg meglehetősen alacsonynak számít, ha figyelembe vesszük, hogy néhány éve még Európa top csapatai álltak sorban a játékos aláírásáért, aki még mindig csupán 27 éves.

 

Kulcsszereplők lehetnek: Criscito az előző szezonban bebizonyította, hogy valóban az olasz labdarúgás egyik legnagyobb ígérete a posztján, így az új idényben is megbízható teljesítményt várhatunk tőle a hátsó alakzatban. Egy közepesen sikerült palermói idény után Bosko Jankovics tavaly már kezdett arra a játékosra emlékeztetni, akit a Mallorca színeiben láthattunk korábban. Ha sikerül elkapnia a fonalat, nagy erőssége lehet a csapatnak. Crespo minden bizonnyal nem fog csalódást okozni, hiszen remekül ismeri az olasz bajnokságot, és 34 éve ellenére továbbra is veszélyes a büntetőterületen belül. Palacio és Floccari pedig könnyen a szezon kellemes meglepetései között lehetnek. Előbbi, ha sikeresen felveszi az olasz bajnokság ritmusát, szinte biztos, hogy kiemelkedő teljesítménnyel fog előrukkolni, míg utóbbi végre egy erősebb csapatban is megmutathatja, mit tud.

 

Amin sok múlhat: Gasperini mester a Genoa élén bebizonyította, hogy tehetséges edző, akinek a sok új érkező ellenére sem kell az alapoktól indulva új csapatot építeni, hiszen annak nagy része változatlan maradt. A körülmények meglehetősen kedvezőnek tűnnek, így egy esetleges komolyabb sérüléshullámoktól eltekintve nem található komoly rizikófaktor a csapat szereplésében.

 

A Serie ABC tippje: Ha nagyon kedvezően alakulnak a dolgok, idén akár a negyedik hely is meglehet. Ehhez azonban több, a nyáron szintén jól erősítő csapatnak kéne az elvárt szint alatt teljesítenie. A Genoa most sem fog csalódást okozni, jó néhány meglepetéssel is szolgálhat, azonban a közvetlen élmezőny mögötti csapatok jó erősítéseinek köszönhetően csak az Európa Ligás helyek egyikén fog végezni.

Szólj hozzá!

Címkék: serie a motta genoa palacio milito crespo

A bejegyzés trackback címe:

https://serieabc.blog.hu/api/trackback/id/tr311280435

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása